Om det nu er til behandling af akutte traumer, udredning af skader eller eller simpelthen for at hjælpe med at holde den hårdarbejdende heste rentgående: så er køleterapi et kraftfuldt værktøj.

Køling af hestens ben er særlig vigtigt efter en træning eller når benet er kommet til skade. Ved at fjerne (for meget) varme fra hestens ben kan du nemlig hjælpe med at stoppe blødningen i vævet og med at regenerere vævet. Derudover har kølebehandling en smertestillende og anti-inflammatorisk virkning og reducerer den hævelse.

En af måderne at køle benene ned med er med vandslangen. For at kunne virke optimal skal man dog spule hestens ben med vandslangen i mindst 20 minutter. Udover at der dermed ville blive brugt en del liter vand, kan denne metode også være meget upraktisk om vinteren.

Nemmere er det derfor at bruge for eks. kølegamacher. Gamacherne har enten en lomme hvor køle-elementerne kan pakkes ned i, eller selve gamachen kan lægges in fryseren, køleskab eller i vand.

Der findes også køleler, kølegel og kølesprays der kan bruges til formålet. De er nemme at tage med til for eks. stævnepladsen eller i traileren, men køler selvfølgelig ikke så effektiv som is-gamacher vil gøre.

Har du spørgsmål? Skriv gerne til kundeservice@equinics.eu eller brug chat-en!